top of page
Zoeken

Zo verminder je jouw jaarlijkse winterdip!

Ben je altijd extra moe in de winter en heb je moeite met concentreren? Voel je je vaker somber en ervaar je een toename aan gewicht? Heb je simpelweg geen zin om iets te ondernemen? Dan kan het zijn dat je last hebt van een winterdip! De klachten kunnen elk jaar terugkeren.


Het blijkt dat maar liefst 1 op de 3 mensen last heeft van een winterdip. Grote kans dat jij hier dus ook bij hoort!


Maar wat kun je nu doen om zo min mogelijk last te hebben van die winterdip?


Eet gezond!

Als je OERsterk eet, zul je je binnen 14 dagen al een stuk gezonder voelen. Er zijn richtlijnen door OERsterkopgesteld om zo gezond mogelijk te eten:


- Vermijd zo veel mogelijk bewerkt voedsel uit de supermarkt

- Eet dagelijks 300-500 gram groente en 200 gram fruit

- Vermijd suikerhoudende dranken en drink genoeg water

- Eet tweemaal per week vette vis

- Eet dagelijks plantaardige en dierlijke eiwitten

- Beperk de inname van zuivel

- Voel je vooral niet schuldig als je eens iets eet dat wat minder gezond is. Het is écht niet erg om een keer per week een pizza te eten!


Blijf bewegen en ga naar buiten!

Al is het een korte wandeling, of de fiets pakken naar het werk. Zorg dat je blijft bewegen en zo nu en dan even een frisse neus neemt en in contact komt met zonlicht.


Tot slot: zoek kou op!

Dit klinkt misschien raar en je zult het wellicht niet verwachten maar het is wetenschappelijk bewezen dat kou ervoor zorgt dat je je meer energiek voelt, minder gestrest bent en beter uitgerust bent, aangezien het de kwaliteit van je slaap verbetert. Ook krijg je meer focus en krijgt je immuunsysteem een boost. Dit is alles wat je wilt tijdens je winterdip!


Begin daarom met elke dag een koude douche te nemen van minstens 30 seconden. Bouw dit op door uiteindelijk elke dag 1 tot 2 minuten een koude douche te nemen. Vergeet niet op je ademhaling te letten terwijl je dit doet. Je zult de positieve effecten al direct gaan ervaren. Zo zul je na de koude douche al direct meer energie hebben!


De methode die de blootstelling aan kou traint heet de ‘Wim Hof Methode’.


Benieuwd naar wat deze methode voor jou kan betekenen? Kijk dan eens naar https://www.thevitalcrew.com/wimhofmethode en ontdek wat voor positieve effecten de Wim Hof Methode nog meer met zich meebrengt!
46 weergaven0 opmerkingen

Komentar


bottom of page